طراحی و عضله سازی: چگونه مقدار کاملی از پروتئین را در هر وعده غذایی دریافت کنیم؟
مقدمه
در این مقاله قصد داریم رژیم غذایی حرفه ای برای حجیم تر شدن عضلات بدن و عضله سازی به شما نشان بدهیم ، پروتئین به مانند یک برگ برنده عمل می کند. با نمونه برنامه سه روزه ی ما، شما یاد می گیرید که چگونه در زمان مناسب، مقدار درستی از پروتئین را مصرف نمایید.
هیچ سوالی در مورد آن نپرسید: پروتئین پادشاه تمام مواد غذایی است. اما مصرف زیاد آن لزومی ندارد. به عبارت دیگر، محدودیت های خاصی برای مصرف این ماده ی غذایی (حدود 30 گرم) وجود دارد. علاوه بر این، برای جلوگیری از تجزیه پروتئین عضلانی، شما باید آن را با کربوهیدرات کافی استفاده نمایید تا بافت آسیب دیده ماهیچه ترمیم شده و رشد عضلات بیشتر شود. به طور خاص، کربوهیدرات های پیچیده کمک می کنند تا سطوح گلیکوژن و شاتل پروتئین با سرعت و تاثیرپذیری بیشتری به سلول های عضلانی آسیب یافته بازگرداننده شوند.
زمان بندی نیز بسیار حائز اهمیت است. بر اساس مطالعات اخیر، مصرف 20 گرم پروتئین و 20 گرم کربوهیدرات یک ساعت قبل از تمرین (45 دقیقه تمرین مقاومتی و تعادلی، چهار روز در هفته)، می تواند انرژی لازم و مفید برای کل بدن را فراهم نماید.
تنها سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که "چگونه تمام این نکات را در کنار هم قرار دهیم؟" برنامه غذایی سه روزه ای که برای شما انتخاب شده است را به دقت بررسی نموده و با استفاده از آن، برنامه غذای بلند مدتی را برای ساخت عضلات خود طراحی نمایید.
برنامه غذایی روز اول :
صبحانه:
میان وعده
ناهار
خوراک مختصر
در حین تمرین
شام
طرز تهیه ی گوشت برشته شده با سبزیجات برای 4 نفر
مواد لازم:
روش پخت
1. فر را به دمای 400 درجه فارنهایت گرم نموده و طبقه ی میانی آن را انتخاب نمایید.
2. گوشت را از چربی و هر گونه بافت های اضافی پاک نموده و سپس با یک حوله ی کاغذی خشک نمایید. گوشت را با یک چنگال سوراخ نمایید. 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون بر روی آن مالیده و آن را با نمک و فلفلو مزه دار نمایید.
3. مواد باقیمانده را با هم مخلوط نموده و به آن اضافه نمایید. سپس از دستان خود استفاده نموده و آن را خوب مخلوط نمایید تا مواد به خوبی جذب ماهی شود.
4. قاشق غذاخوری باقیمانده از روغن را در کف یک ظرف بزرگ (چدن و یا ظرف دیگر) بریزید. هنگامی که روغن داغ است، گوشت را از هر طرف تفت دهید. زمان لازم برای این کار، در حدود 6 دقیقه است.
4. ظرف را درون فر قرار داده و پخت را در دمای 400 درجه ی فارنهایت و 13-15 دقیقه در نظر بگیرید تا فیله پخته شود. عمل پخت را تا زمانی ادامه دهید که مغز گوشت پخته شود (به 145 درجه فارنهایت نزدیک شود). سپس، آن را بر روی تخته برش قرار داده و 5 الی 10 دقیقه به آن استراحت دهید.
برنامه ی غذایی روز دوم:
صبحانه
میان وعده
ناهار
خوراک مختصر
• اسموتی[1]:
در طول تمرین
شام
طرز تهیه ی سریع گوشت کبابی (رست بیف) برای 6 نفر
مواد لازم
طرز تهیه
1) فر را به دمای 210 درجه برسانید. گوشت گاو را با روغن چرب نموده و حداقل 2 قاشق چایخوری نمک و فلفل بدان اضافه نمایید.
2) گوشت را به مدت 30 تا 45 دقیقه را سرخ نموده و هر دو طرف آن را برشته نمایید.
3) آن را از فر خارج نموده و آن را با فویل بپوشانید. قبل از سرو به اندازه ی 10 دقیقه آن را استراحت دهید
درجه ی غذایی در هر وعده:
409 کالری، 20 گرم چربی
0 گرم کربوهیدرات، 55 گرم پروتئین
برنامه ی غذایی روز سوم
صبحانه
میان وعده
ناهار
خوراک مختصر
در حین تمرین
شام
گوشت گاو دارای 9 اسید آمینه ضروری برای کمک به ریکاوری و ساخت عضلات پس از تمرین است.
[1]اسموتی (smoothie) یک نوشیدنی مخلوط شده و گاهی شیرین شده است که از میوه تازه ساخته میشود و در برخی موارد خاص شکلات یا کره بادام زمینی دارد. علاوه بر میوه بسیاری از اسموتیها دارای یخ خرد شده، میوه یخ زده، عسل یا شربت و محتویات یخی هستند.
— مجله منز فیتنس 2017 (توسط جیم وایت و لیندسی براون)