اسید فولیک یک نوع ویتامین محلول در آب عضوی از خانواده ویتامین B است ونقش کلیدی در بدن دارد و در برخی از منابع غذایی مانند سبزیجات ، حبوبات ، گندم ، زرده تخم مرغ و دانه آفتابگردان وجود دارد.
کمبود این ویتامین در بین مردم رایج است و همین امر باعث ضرورت استفاده ار مکمل آن می شود.
این ماده نقش اساسی در انتقال اکسیژن به عضلات دارد و از این راه باعث بهبود استقامت بدن میشود و به عملکرد عروق از راه باز کردن رگها وانتقال مواد مغذی و اکسیژن به سمت قلب کمک میکند
فعالیت های ورزشی شدید احتمال حمله قلبی و سکته را در ورزشکاران افزایش می دهد به خصوص زمانی که اسیدفولیک ناکافی باشد.
این ماده می تواند احتمال بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
این ویتامین در بدن به مشتقات مختلفی متابولیزه میشود مانند دیهیدروفولات و تتراهیدروفولات. این ترکیبات برای همانندسازی (تکثیر سلولی) و ترمیم و متیلاسیون دیانای ضروریند. کمبود فولیک اسید موجب اختلال رشد، کمخونی ماکروسیتیک، اسهال، آسیب تارهای عصبی متصل به مغز و نخاع محیطی و نقائص لوله عصبی در جنین میشود.
در رژیم های کم کالری شدید ، کمبود اسید فولیک رایج است و مقدار مناسب مصرف آن برای بهبود عملکرد غروق روزانه ۱۰ میلی گرم به مدت ۴ تا ۶ هفته است و حداکثر مصرف قابل تحمل آن برای بدن ۱۰۰۰ میکروگرم در روز است
این ویتامین همانند سایر ویتامین های محلول در آب از راه ادرار دفع می شود.
—